Köszöntöm a Békéscsabai Szakképzési Centrum
Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum és Kollégium
kollégiumi honlapján!

A Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum és Kollégium kollégiumának jogelődjét 1975-ben alapították. Vegyes kollégium, azaz mind lányok mind pedig fiúk ellátására van lehetőség. Több szervezeti és fenntartói változás után 2011. augusztus 1-jével integrálódott az iskolánkba.

A kollégium szép természeti környezetben, erdős - ligetes park közepén fekszik a Körös partján, a város központjától 3 km-re. A 7-es és 17-es autóbusszal is jól megközelíthető.
Az eltelt 26 év alatt önkormányzati támogatásból, pályázatokból jelentős beruházások, fejlesztések valósultak meg. Megvalósult az épület rekonstrukciója, új közösségi helyiségek kerültek kialakításra, lényegesen átalakult a tanulók által használt eszközök korszerűsége.
A munka napjainkban is tovább folyik, hogy meg tudjunk felelni  rohamosan fejlődő élet feltételeinek. A kollégiumi épületegyüttes kettő, három, négy és hatágyas szobái otthonos elhelyezést nyújtanak 265 kollégista számára. Épületenként TV,  hűtőszekrény, teakonyha, automata mosógép áll a tanulók rendelkezésére. 

A kollégium kiemelkedő környezeti adottságai, tárgyi és infrastrukturális feltételrendszere (tornaterem, jól felszerelt konditerem, multifunkciós sportpálya a kollégium melletti "Körös" partján húzódó 5 km-es kiépített kerékpárút) lehetővé teszi sokrétű szabadidős programok szervezését. Saját lehetőségeink mellett tanulóink részére színház, filharmónia, uszoda bérletet biztosítunk. Egyéb sportolási lehetőségek: kézilabda, röplabda, asztalitenisz, foci, darts. A kollégiumban kimagasló a kulturális- és sportélet, a szabadidős tevékenység, melynek szervezésében aktív szerepet játszik a kollégium Diákönkormányzata.
A szabadidő szervezésére Arany János Szabadidős Klubot (egyesületet) működtetünk.
A klub által szervezett kirándulások sok tanulónknak szereztek felejthetetlen élményeket, hiszen bejártuk az egész országot, és a határ menti településeket.

A kollégiumban lakó tanulók napi háromszori étkezést vehetnek igénybe. 
A tanulást szilenciumi formában, részben az előadótermekben, részben a szobákban (egyéni tanulási lehetőség formájában) biztosítjuk. A délutáni szilenciumok alkalmával fiatalos, lelkes, szakképzett nevelőtanárok segítik és felügyelik a tanulók felkészülését.
Az elmúlt évek alatt több hagyomány alakult ki kollégiumunkban (gólyatábor, jeles ünnepeink megünneplése, kollégiumi napok, karácsonyi teaház, vetélkedők stb.).

A szép, nyugodt környezet, a technikai felszereltség, a saját sportlétesítmények, az aktív diákélet alapján a tanulók, a szülők és az iskolák szívesen választják kollégiumunkat.
Minden érdeklődő diákot szeretettel várunk!

Tisztelettel

Csicsely Tamás
kollégiumvezető